• $ :32.1770 € :34.5334
  • +90 242 5130061
  • info@cimrin.net
  • ru
  • en
  • fi
  • no
  • TURVALLINEN JA TAPU-TAATTU ASUNTOKAUPPA CIMRINILTÄ!

    TOIVOTAMME SINUT TERVETULLEEKSI MEILLE!

    SEA STAR, UPEA LOMAPARATIISI KAIKILLE..

    ALANYAN KAUPUNKI

    Alanyan asuminen

    Alanyaan on helppo kotiutua

    Alanyan kaupunki sijaitsee itäisellä Välimeren rannikolla. Sen värikäs historia ulottuu antiikin aikoihin asti. Kaupungin selustaa turvaavat komeat Taurusvuoret ja rantaviivaa riittää kokonaisuudessaan 70 kilometrin matkalle. 

    Kaupunki on tunnettu palmujen varjostamista rantabulevardeistaan, toimivasta kaupunkisuunnittelusta ja aidosti ystävällisistä ihmisistään. Helmenä kauniin Rivieran kruunussa säihkyy 1300-luvulla rakennettu seldzukkilinnoitus. Välimeren huuhtomat luonnon hiekkarannat ovat hyvin hoidettuja ja puhtaita.

    Alanyan noin 140.000 asukkaan kaupunki kuuluu Antalyan lääninhallintoon.

    Shoppailijan taivas
    Alanya tarjoaa laajan valikoiman ostosmahdollisuuksia matkailijoille ja paikallisille asukkaille. Löydät Alanyasta kaiken upeista muotivaatteista harvinaisiin juustoherkkuihin. Voit ostaa eksoottisia hedelmiä ja Välimeren vihanneksia joka päivä tuoreina suoraan torimyyjiltä. Nahkaliikkeiden, kultasepänliikkeiden, mattokauppojen ja matkamuistomyymälöiden hinnat houkuttelevat ostoksille.

    Voit myös viettää ostospäivää isoissa tavarataloissa, kuten Alanyum-ostoskeskuksessa, Metro-tukkuliikkeessä, Kipa-tavaratalossa tai Koctas-kodinsisustusliikkeessä.

    Taidetta ja kulttuurielämyksiä
    Alanyassa on monipuolinen kulttuuri- ja taidetarjonta. Voit löytää itsesi dokumenttielokuvafestivaaleilta tai ihastelemassa harpun soittoa Punaisen tornin katveessa. Saatat törmätä modernin taiteen näyttelyyn linnoituksessa tai päätyä kuuntelemaan Beethovenin sinfonioita satamassa. Seuraa kaupungin ilmoittelua, löydät uskomattomia kulttuurielämyksiä ihan ilmaiseksi.

    Urheilullinen kaupunki
    Alanya on liikunnallinen kaupunki täynnä urheilutapahtumia. Niistä suurimman suosion on saavuttanut vuosittain järjestettävä kansainvälinen ja kovatasoinen triathlon-kilpailu. Suotuisista säistä ja maastosta johtuen Alanya isännöi valtavan määrän erilaisia urheilutapahtumia vuoden aikana. Mukaan mahtuu uimamaraton, maastopyöräilykisat ja rantalentopalloturnaus. Alanyasta on tullut pitkän kesäkautensa ansiosta erittäin suosittu vaihtoehtoisten urheilulajien kisakaupunki Välimeren rannalla.

    Terveyspalvelut ovat kattavat
    Alanyassa on useita hyvin varusteltuja yksityissairaaloita, joista yhdessä myös dialyysikeskus. Lähes kaikki eurooppalaiset vakuutukset kelpuutetaan. Kaupungin keskustassa järjestystä valvoo poliisi, kylissä ja lähiöissä siitä vastaa armeijan poliisi eli jandarma. Viranomaisten tehtävät ja vastuut on määritelty Euroopan unionin asetusten mukaisesti.

    Juhlat jatkuvat aamuun
    Alanyan yöelämä alkaa auringon laskiessa, ja jatkuu aamun pikkutunneille asti. Baarit, diskot ja ravintolat palvelevat yökukkujia. Kaikenlaista musiikkia on tarjolla turkkilaisesta popista listahitteihin ja elävään musiikkiin. Jopa Alanyan taivaalla tuikkivat tähdet tanssivat öisin.

    Turkkilainen keittiö on kuuluisa herkuistaan
    Samanlaista makuhermojen ilottelua tuskin löydät muista maailmankeittiöistä. Suosittelemme turkkilaista lihavarrasta eli “şiş kebabia” tai perinteistä alanyalaista ruokaa. Kalaa on tarjolla runsaasti, ja sen voit itse valita kylmävitriinistä. Voit myös aloittaa alkupaloista: valkoista juustoa, melonia ja turkkilaisen anisviinan, rakin kanssa.

    Muista, että raki on erittäin vahvaa – ja tarkoitettu siemailtavaksi ajan kanssa. Rakıa kutsutaan myös leijonan maidoksi, sillä se vaihtaa värinsä valkoiseksi, kun sinne lorauttaa vettä. Lasi raikasta vettä sopii rakın kyytipojaksi, vaikka jotkut nauttivat juomansa raakana. Oikea annostus on puolet rakia, puolet vettä. Rakı on erinomainen seurustelujuoma. Sen kanssa syödään mezejä eli kylmiä alkupaloja, tai kalaruokaa.

    Turkkilaisen kahvin salaisuus on vastajauhetuissa pavuissa.
    Kahvi tarjoillaan joko ilman sokeria, tai sinne lisätään makeutusta juojan mielen mukaan.

    Alanyan historia

    Kivikaudesta sulttaanien aikaan

    Mitä voisi antaa naiselle, jolla on jo kaikkea? Sitä pohti myös Rooman keisari Markus Antonius valitessaan häälahjaa tulevalle puolisolleen, Egyptin kuningatar Kleopatralle. Hän päätti antaa Alanyan, silloisenCoracesiumin.

    Alanyan kuuluisin ranta onkin nimetty kuningattaren mukaan Kleopatran rannaksi. Pitkän historiansa takia Alanya on valittu UNESCO:n maailmanperintölistalle. 

    Ensimmäiset asukkaat tulivat Alanyan niemelle jo kivikaudella, yli 20.000 vuotta sitten. Kreikkalaisen historioitsija Herodotuksen mukaan ensimmäinen kaupunki perustettiin Troijan sodan jälkeen, kun sodasta palaavat sotilaat asettuivat silloisen Pamfylian ja Kilikian rajoille.

    Merirosvot pitivät Alanyaa eli tuolloin Coracesiumia otteessaan ennen roomalaisten tuloa. Bysanttilaisten hallintokauden aikana kaupunkia kutsuttiin Kalonorokseksi. Seldžukkisulttaani Alaaddin Keykubat ihastui Kalonorokseen niin, että kohotti sen Anatolian alueen tärkeimpien satamakaupunkien joukkoon ja nimesi sen itsensä mukaan Alaiyeksi.

    Nykyisen nimensä kaupunki sai tarinan mukaan Turkin ensimmäiseltä presidentiltä, Mustafa Kemal Atatürkilta. Kerrotaan, että Atatürkin vieraillessa Alaiyessa, hän sattui kuulemaan kaupungin nimen väärin ja kirjoitti sähkösanomaan Alanya. Kaupunkilaiset halusivat kunnioittaa Atatürkin vierailua, ja nimesivät kaupunkinsa Alanyaksi.

    Alanyan linnoitus on kaupungin tunnus
    Alanyan maamerkki, seldžukkisulttaani Alaaddin Keykubatin 1300-luvulla rakennuttama linnoitus kohoaa Alanyan niemekkeellä, 250 metriä merenpinnan yläpuolella. Linnoituksen kuuluu 93 tornia, 140 sakarareunaista rintavarustusta sekä pitkin poikin niemekettä kiemurtelevat muurit, joiden pituus on yhteensä 6500 metriä.

    Linnoitus on suojelukohde. Sen sisin ja keskimmäinen varustus on museoitu. Sisimmän linnoitusrakennelman tärkeimpiä rakennelmia ovat sulttaanin palatsin rauniot ja apilanmuotoinen, alun perin 600-luvulla rakennettu kirkko. Linnoituksen tutustumiskierros päättyy yleensä Adam Atacağiin eli “miehenheittotorniin”.

    Tarinan mukaan kuolemaantuomituille rikollisille annettiin tornissa viimeinen mahdollisuus. He saivat heittää mereen kolme kiveä, ja jos ne lensivät suoraan veteen, heidät armahdettiin. Jos joku kivistä iskeytyi rantakallioihin, rikolliset heitettiin katapultilla mereen. Myös linnoituksen lukuisat moskeijat, Sitti Zeynepin hauta sekä bysanttilaiset kirkot ovat vierailemisen arvoisia. Linnoituksen alapuolella on kuuluisa Punainen torni ja telakka. 1700-luvulla elänyt turkkilainen matkailija Evliya Celebi on nimennyt Alanyan "säiliöiden kaupungiksi", sillä linnoituksen muurien sisäpuolella on 420 vesisäiliötä, osa käytössä vielä tänäkin päivänä.

    Punainen torni puolusti linnoitusta
    Sulttaani Alaaddin Keykubat rakennutti Punaisen tornin suojaamaan kaupungin telakkaa ja linnoitusta. Tornin aukoista kaadettiin valloittajien niskaan mm. kuumaa tervaa. Kahdeksankulmaisen tornin korkeus on 33 metriä ja halkaisija 29 metriä. Ennen huipulle kiipeämistä on hyvä tietää, että edessä on 85 porrasta.

    Telakalla tehtiin sotalaivoja
    Ahkera sulttaani Keykubat rakennutti myös Alanyan telakan vuonna 1228. Telakan etuosassa on viisi, holvikaarilla toisistaan erotettua osaa. Telakan pituus on 56,5 metriä ja syvyys 44 metriä. Telakan suojissa rakennettu vahva sotalaivasto oli edesauttamassa sitä, että Alaaddin Keykubatista tuli kunnioitettu ”kahden meren sulttaani”.

    Asevarustamo telakan varjossa
    Asevarustamo sijaitsee telakan vieressä. Se rakennettiin kalliolle, kymmenen metriä merenpinnan yläpuolelle vuonna 1227. Kolmikerroksinen rakennus on tehty jyhkeistä kiven murikoista. Asevarustamolla valmistettiin tykkejä ja kanuunoita taistelulaivoihin ja telakan puolustukseen.

    Arkea Turkissa

    Turkissa eletään eurooppalaisittain
    Turkin tasavalta on moderni ja demokraattinen valtio. Sen perusti vuonna 1923 Mustafa Kemal Atatürk, josta tuli myös Turkin ensimmäinen presidentti. Turkki on Euroopan neuvoston jäsen ja ehdolla Euroopan unionin jäseneksi. Pääkaupunki on Ankara.

    Turkin rahayksikkö on Turkin liira eli TL
    Valuutanvaihto onnistuu pankeissa ja rahanvaihtotoimistoissa. Vaikka kaupunki on määrännyt kaupankäyntiin kiinteät hinnat ja pakolliset hintalaput, hintataso vaihtelee. Eurot käyvät maksuvälineenä lähes joka paikassa. Pankkiautomaateista voi nostaa käteistä kansainvälisillä luotto- ja pankkiautomaattikorteilla.

    Turkissa on oikeanpuoleinen liikenne ja liikennepoliisin valvoma nopeusrajoitus on 70 km/h. Alanyassa on matkustajasatama, johon tulevat myös isot ulkomaiset alukset. Kaupungissa on useita autovuokraamoja, joista voi kysellä myös pyöriä ja skoottereita. Matkapuhelinverkkoja on kolme(Turkcell, Vodafone ja Avea).

    Tärkeimmät kansalliset juhlapäivät ovat 23. huhtikuuta vietettävä Lasten päivä, 19. toukokuuta oleva Nuorison ja urheilun päivä, Voiton päivä 30. elokuuta ja 29. lokakuuta juhlittava Tasavallan päivä. Myös ensimmäinen päivä tammikuuta on virallinen lomapäivä.

    Uskonnolliset juhlapäivät, bayram ja seker bayram, siirtyvät kalenterissa vuosittain kuunkierron mukaisesti. Virastojen työaika on maanantaista perjantaihin kello 08.00 - 17.00 , kunnan ja valtion palveluksessa työskentelevillä on vapaa viikonloppu. 

  • ETUSIVU
  • YRITYS
  • VUOKRAUS
  • MYYNTIKOHTEET
  • PALVELUT
  • ALANYAN KAUPUNKI
  • UUTISET
  • YHTEYSTIEDOT
  • TUTUSTUMISMATKA
  • ALANYAN KAUPUNKI

    Alanyan asuminen

    Alanyaan on helppo kotiutua

    Alanyan kaupunki sijaitsee itäisellä Välimeren rannikolla. Sen värikäs historia ulottuu antiikin aikoihin asti. Kaupungin selustaa turvaavat komeat Taurusvuoret ja rantaviivaa riittää kokonaisuudessaan 70 kilometrin matkalle. 

    Kaupunki on tunnettu palmujen varjostamista rantabulevardeistaan, toimivasta kaupunkisuunnittelusta ja aidosti ystävällisistä ihmisistään. Helmenä kauniin Rivieran kruunussa säihkyy 1300-luvulla rakennettu seldzukkilinnoitus. Välimeren huuhtomat luonnon hiekkarannat ovat hyvin hoidettuja ja puhtaita.

    Alanyan noin 140.000 asukkaan kaupunki kuuluu Antalyan lääninhallintoon.

    Shoppailijan taivas
    Alanya tarjoaa laajan valikoiman ostosmahdollisuuksia matkailijoille ja paikallisille asukkaille. Löydät Alanyasta kaiken upeista muotivaatteista harvinaisiin juustoherkkuihin. Voit ostaa eksoottisia hedelmiä ja Välimeren vihanneksia joka päivä tuoreina suoraan torimyyjiltä. Nahkaliikkeiden, kultasepänliikkeiden, mattokauppojen ja matkamuistomyymälöiden hinnat houkuttelevat ostoksille.

    Voit myös viettää ostospäivää isoissa tavarataloissa, kuten Alanyum-ostoskeskuksessa, Metro-tukkuliikkeessä, Kipa-tavaratalossa tai Koctas-kodinsisustusliikkeessä.

    Taidetta ja kulttuurielämyksiä
    Alanyassa on monipuolinen kulttuuri- ja taidetarjonta. Voit löytää itsesi dokumenttielokuvafestivaaleilta tai ihastelemassa harpun soittoa Punaisen tornin katveessa. Saatat törmätä modernin taiteen näyttelyyn linnoituksessa tai päätyä kuuntelemaan Beethovenin sinfonioita satamassa. Seuraa kaupungin ilmoittelua, löydät uskomattomia kulttuurielämyksiä ihan ilmaiseksi.

    Urheilullinen kaupunki
    Alanya on liikunnallinen kaupunki täynnä urheilutapahtumia. Niistä suurimman suosion on saavuttanut vuosittain järjestettävä kansainvälinen ja kovatasoinen triathlon-kilpailu. Suotuisista säistä ja maastosta johtuen Alanya isännöi valtavan määrän erilaisia urheilutapahtumia vuoden aikana. Mukaan mahtuu uimamaraton, maastopyöräilykisat ja rantalentopalloturnaus. Alanyasta on tullut pitkän kesäkautensa ansiosta erittäin suosittu vaihtoehtoisten urheilulajien kisakaupunki Välimeren rannalla.

    Terveyspalvelut ovat kattavat
    Alanyassa on useita hyvin varusteltuja yksityissairaaloita, joista yhdessä myös dialyysikeskus. Lähes kaikki eurooppalaiset vakuutukset kelpuutetaan. Kaupungin keskustassa järjestystä valvoo poliisi, kylissä ja lähiöissä siitä vastaa armeijan poliisi eli jandarma. Viranomaisten tehtävät ja vastuut on määritelty Euroopan unionin asetusten mukaisesti.

    Juhlat jatkuvat aamuun
    Alanyan yöelämä alkaa auringon laskiessa, ja jatkuu aamun pikkutunneille asti. Baarit, diskot ja ravintolat palvelevat yökukkujia. Kaikenlaista musiikkia on tarjolla turkkilaisesta popista listahitteihin ja elävään musiikkiin. Jopa Alanyan taivaalla tuikkivat tähdet tanssivat öisin.

    Turkkilainen keittiö on kuuluisa herkuistaan
    Samanlaista makuhermojen ilottelua tuskin löydät muista maailmankeittiöistä. Suosittelemme turkkilaista lihavarrasta eli “şiş kebabia” tai perinteistä alanyalaista ruokaa. Kalaa on tarjolla runsaasti, ja sen voit itse valita kylmävitriinistä. Voit myös aloittaa alkupaloista: valkoista juustoa, melonia ja turkkilaisen anisviinan, rakin kanssa.

    Muista, että raki on erittäin vahvaa – ja tarkoitettu siemailtavaksi ajan kanssa. Rakıa kutsutaan myös leijonan maidoksi, sillä se vaihtaa värinsä valkoiseksi, kun sinne lorauttaa vettä. Lasi raikasta vettä sopii rakın kyytipojaksi, vaikka jotkut nauttivat juomansa raakana. Oikea annostus on puolet rakia, puolet vettä. Rakı on erinomainen seurustelujuoma. Sen kanssa syödään mezejä eli kylmiä alkupaloja, tai kalaruokaa.

    Turkkilaisen kahvin salaisuus on vastajauhetuissa pavuissa.
    Kahvi tarjoillaan joko ilman sokeria, tai sinne lisätään makeutusta juojan mielen mukaan.

    Alanyan historia

    Kivikaudesta sulttaanien aikaan

    Mitä voisi antaa naiselle, jolla on jo kaikkea? Sitä pohti myös Rooman keisari Markus Antonius valitessaan häälahjaa tulevalle puolisolleen, Egyptin kuningatar Kleopatralle. Hän päätti antaa Alanyan, silloisenCoracesiumin.

    Alanyan kuuluisin ranta onkin nimetty kuningattaren mukaan Kleopatran rannaksi. Pitkän historiansa takia Alanya on valittu UNESCO:n maailmanperintölistalle. 

    Ensimmäiset asukkaat tulivat Alanyan niemelle jo kivikaudella, yli 20.000 vuotta sitten. Kreikkalaisen historioitsija Herodotuksen mukaan ensimmäinen kaupunki perustettiin Troijan sodan jälkeen, kun sodasta palaavat sotilaat asettuivat silloisen Pamfylian ja Kilikian rajoille.

    Merirosvot pitivät Alanyaa eli tuolloin Coracesiumia otteessaan ennen roomalaisten tuloa. Bysanttilaisten hallintokauden aikana kaupunkia kutsuttiin Kalonorokseksi. Seldžukkisulttaani Alaaddin Keykubat ihastui Kalonorokseen niin, että kohotti sen Anatolian alueen tärkeimpien satamakaupunkien joukkoon ja nimesi sen itsensä mukaan Alaiyeksi.

    Nykyisen nimensä kaupunki sai tarinan mukaan Turkin ensimmäiseltä presidentiltä, Mustafa Kemal Atatürkilta. Kerrotaan, että Atatürkin vieraillessa Alaiyessa, hän sattui kuulemaan kaupungin nimen väärin ja kirjoitti sähkösanomaan Alanya. Kaupunkilaiset halusivat kunnioittaa Atatürkin vierailua, ja nimesivät kaupunkinsa Alanyaksi.

    Alanyan linnoitus on kaupungin tunnus
    Alanyan maamerkki, seldžukkisulttaani Alaaddin Keykubatin 1300-luvulla rakennuttama linnoitus kohoaa Alanyan niemekkeellä, 250 metriä merenpinnan yläpuolella. Linnoituksen kuuluu 93 tornia, 140 sakarareunaista rintavarustusta sekä pitkin poikin niemekettä kiemurtelevat muurit, joiden pituus on yhteensä 6500 metriä.

    Linnoitus on suojelukohde. Sen sisin ja keskimmäinen varustus on museoitu. Sisimmän linnoitusrakennelman tärkeimpiä rakennelmia ovat sulttaanin palatsin rauniot ja apilanmuotoinen, alun perin 600-luvulla rakennettu kirkko. Linnoituksen tutustumiskierros päättyy yleensä Adam Atacağiin eli “miehenheittotorniin”.

    Tarinan mukaan kuolemaantuomituille rikollisille annettiin tornissa viimeinen mahdollisuus. He saivat heittää mereen kolme kiveä, ja jos ne lensivät suoraan veteen, heidät armahdettiin. Jos joku kivistä iskeytyi rantakallioihin, rikolliset heitettiin katapultilla mereen. Myös linnoituksen lukuisat moskeijat, Sitti Zeynepin hauta sekä bysanttilaiset kirkot ovat vierailemisen arvoisia. Linnoituksen alapuolella on kuuluisa Punainen torni ja telakka. 1700-luvulla elänyt turkkilainen matkailija Evliya Celebi on nimennyt Alanyan "säiliöiden kaupungiksi", sillä linnoituksen muurien sisäpuolella on 420 vesisäiliötä, osa käytössä vielä tänäkin päivänä.

    Punainen torni puolusti linnoitusta
    Sulttaani Alaaddin Keykubat rakennutti Punaisen tornin suojaamaan kaupungin telakkaa ja linnoitusta. Tornin aukoista kaadettiin valloittajien niskaan mm. kuumaa tervaa. Kahdeksankulmaisen tornin korkeus on 33 metriä ja halkaisija 29 metriä. Ennen huipulle kiipeämistä on hyvä tietää, että edessä on 85 porrasta.

    Telakalla tehtiin sotalaivoja
    Ahkera sulttaani Keykubat rakennutti myös Alanyan telakan vuonna 1228. Telakan etuosassa on viisi, holvikaarilla toisistaan erotettua osaa. Telakan pituus on 56,5 metriä ja syvyys 44 metriä. Telakan suojissa rakennettu vahva sotalaivasto oli edesauttamassa sitä, että Alaaddin Keykubatista tuli kunnioitettu ”kahden meren sulttaani”.

    Asevarustamo telakan varjossa
    Asevarustamo sijaitsee telakan vieressä. Se rakennettiin kalliolle, kymmenen metriä merenpinnan yläpuolelle vuonna 1227. Kolmikerroksinen rakennus on tehty jyhkeistä kiven murikoista. Asevarustamolla valmistettiin tykkejä ja kanuunoita taistelulaivoihin ja telakan puolustukseen.

    Arkea Turkissa

    Turkissa eletään eurooppalaisittain
    Turkin tasavalta on moderni ja demokraattinen valtio. Sen perusti vuonna 1923 Mustafa Kemal Atatürk, josta tuli myös Turkin ensimmäinen presidentti. Turkki on Euroopan neuvoston jäsen ja ehdolla Euroopan unionin jäseneksi. Pääkaupunki on Ankara.

    Turkin rahayksikkö on Turkin liira eli TL
    Valuutanvaihto onnistuu pankeissa ja rahanvaihtotoimistoissa. Vaikka kaupunki on määrännyt kaupankäyntiin kiinteät hinnat ja pakolliset hintalaput, hintataso vaihtelee. Eurot käyvät maksuvälineenä lähes joka paikassa. Pankkiautomaateista voi nostaa käteistä kansainvälisillä luotto- ja pankkiautomaattikorteilla.

    Turkissa on oikeanpuoleinen liikenne ja liikennepoliisin valvoma nopeusrajoitus on 70 km/h. Alanyassa on matkustajasatama, johon tulevat myös isot ulkomaiset alukset. Kaupungissa on useita autovuokraamoja, joista voi kysellä myös pyöriä ja skoottereita. Matkapuhelinverkkoja on kolme(Turkcell, Vodafone ja Avea).

    Tärkeimmät kansalliset juhlapäivät ovat 23. huhtikuuta vietettävä Lasten päivä, 19. toukokuuta oleva Nuorison ja urheilun päivä, Voiton päivä 30. elokuuta ja 29. lokakuuta juhlittava Tasavallan päivä. Myös ensimmäinen päivä tammikuuta on virallinen lomapäivä.

    Uskonnolliset juhlapäivät, bayram ja seker bayram, siirtyvät kalenterissa vuosittain kuunkierron mukaisesti. Virastojen työaika on maanantaista perjantaihin kello 08.00 - 17.00 , kunnan ja valtion palveluksessa työskentelevillä on vapaa viikonloppu. 

    waxajans